Kerstpakkettenactie

Sinds 2019 organiseert RHED de Kerstpakketten actie.
Doel is om alleenstaanden en gezinnen die onder het sociaal minimum leven een kerstpakket te geven. De inhoud van de kerstpakketten wordt verkregen door donaties van bedrijven uit de regio of prive donaties vanuit onze club.

We zijn in 2019 begonnen met 100 pakketten. Inmiddels maken we jaarlijks 150 pakketten. De gemeentes Hengelo en Enschede en een kerkgenootschap maken voor ons de selectie en helpen mee de kerstpakketten op de juiste plek te krijgen.

Hiermee probeert RHED een bijdrage te leveren aan de samenleving en het verzachten van een stukje persoonlijk leed.Clubbijeenkomst

Woensdag vanaf 18.00 uur
Tuindorphotel 't Lansink
C.T. Storkstraat 18
7553 AR Hengelo
tel. 074-2910066

Oprichting

Rotaryclub Hengelo-Enschede Dubbelstad is opgericht op 3 oktober 1990.

Wat is Rotary?

Rotary is een serviceorganisatie. De leden steunen op verschillende manieren hun medemens zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging. Rotary is een wereldwijde Fellowship (kameraadschap) met één visie: Service above Self ofwel dienstbaarheid boven eigenbelang.

Districten

Nederland heeft 7 districten die ieder rechtstreeks deel uitmaken van Rotary International. Rotary kent immers geen landenstructuur, maar een redelijk platte wereldwijde organisatie met districten en clubs. In totaal zijn er ruim 19.000 Rotarians in Nederland, verdeeld over circa 500 clubs.
Rotaryclub Hengelo-Enschede Dubbelstad behoort tot district 1560. De districten zijn onderverdeeld in regio’s. Ons district 1560 heeft 6 regio’s. RHED zit in regio VI.