Kunst voor een goed doel


Alle olieverfschilderijen van Henk Lassche zijn verkocht
voor de volgende goede doelen: Vlielandkamp en De groene wensboot.

 

Vlielandkamp

Al sinds 1972 organiseert de Stichting Rotary een Vlielandkamp voor meisjes en jongens die door omstandigheden niet met vakantie kunnen. Meer dan honderd kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar gaan, verdeeld over twee perioden van tien dagen, naar Vlieland. Zij verblijven daar in vakantiehuis Vliehorst en worden begeleid door vrijwilligers van studentencorps L.A.N.X. te Amsterdam.
De dagen staan bol van activiteiten: varen op zee met een speedboot, zwemmen in het zwembad, een sportdag, midgetgolf, krabben zoeken, een disco en een barbecue. De kinderen krijgen een onvergetelijke vakantie.

De groene wensboot

De groene wensboot is een fluisterboot die tochten maakt in nationaal park De Weerribben. De boot is ingericht voor mensen met een fysieke beperking, die in gezinsverband of samen met hun naasten een dag willen varen.
Mensen die aan een (elektrische) rolstoel of bed gebonden zijn, kunnen gemakkelijk aan en van boord komen. Er zijn diverse voorzieningen, waaronder een personenlift. In de sanitaire ruimte is een toilet, een wastafel, een verstelbare verzorgingstafel en een tillift. Ook is er een keukentje.
De boot wordt bestuurd door ervaren schippers. Door een joystickbediening is het ook mogelijk zelf een stukje te varen. Aan boord is plaats voor acht personen, inclusief twee rolstoelen.
De groene wensboot ligt bij het buitencentrum van Staatsbosbeheer in Ossenzijl. De boot is 14 m lang en 3 m breed en 60 cm diep; de schroef wordt elektrisch aangedreven.

Tentoonstelling Henk Lassche - verlengd tot eind december 2013

De 24 schilderijen die Henk Lassche maakte om
bovengenoemde projecten te steunen, zullen van dinsdag
12 tot en vrijdag 22 november 2013 worden tentoongesteld
bij KienhuisHoving advocaten en notarissen in Enschede, Pantheon 25.

Als u na uw bezoek een schilderij wilt kopen, geeft u het nummer daarvan en uw naam door aan de receptie van bovengenoemd kantoor. Na ontvangst van € 495,= op bankrekening NL54RABO0135298466 t.n.v. Rotaryclub Hengelo-Enschede Dubbelstad onder vermelding van 'goed doel', kunt u het schilderij en een monografie na afloop van de tentoonstelling afhalen bij KienhuisHoving.

Klik op de afbeelding om de brochure Kunst voor een goed doel te downloaden.


Clubbijeenkomst

Woensdag vanaf 18.00 uur
Tuindorphotel 't Lansink
C.T. Storkstraat 18
7553 AR Hengelo
tel. 074-2910066

Oprichting

Rotaryclub Hengelo-Enschede Dubbelstad is opgericht op 3 oktober 1990.

Wat is Rotary?

Rotary is een serviceorganisatie. De leden steunen op verschillende manieren hun medemens zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging. Rotary is een wereldwijde Fellowship (kameraadschap) met één visie: Service above Self ofwel dienstbaarheid boven eigenbelang.

Districten

Nederland heeft 7 districten die ieder rechtstreeks deel uitmaken van Rotary International. Rotary kent immers geen landenstructuur, maar een redelijk platte wereldwijde organisatie met districten en clubs. In totaal zijn er ruim 19.000 Rotarians in Nederland, verdeeld over circa 500 clubs.
Rotaryclub Hengelo-Enschede Dubbelstad behoort tot district 1560. De districten zijn onderverdeeld in regio’s. Ons district 1560 heeft 6 regio’s. RHED zit in regio VI.